söndag 3 februari 2013

Dreamer


Mer Dreamer:Och som bonus ett konstverk format av ord till ridiculus:Många menar att ridiculus är den högst konstformen. Tveklöst en av de mest populära. Själv lutar jag allt mer åt att det är ett otäckt vapen som korrumperar ungdomar, äldre, kvinnor och andra som kan vara överdrivet känsliga för att den lockelse det vulgära kan ha reducerande det verkliga värde stor konst har. Vår genomsnittliga svensk skulle otvivelaktigt förbättras en hel del på att spendera helgens timmar med att uppleva och fundera över slow men verkliga skapelser som Min Check Point Charley visualitet bok-illustrerar blodet i dimman istället för teve.


Att uppleva sig road är effekten av en kognitiv-mekanism för att identifiera det ofarligt inkorrekta feltolkat och ge reinforced learning så vi minns det. När folk riktat berättar roliga historier, gör komiska teckningar o.s.v. är det inte mer verkligt värde än droger, alkohol, karusseller m.m. kan ge en upplevelse av det overkliga och oviktiga. Det gör oss inte mindre mänskliga men hindrar missbrukaren från att bli mer än det mänskliga.


Länken är därför inte vad som ska ses som uppmuntran till ridiculus. Istället ska det tolkas som ett utställningsexemplar jag skapade för att dokumentera företeelsen. Läs och fundera över det allvarliga och se förbi det "roliga". Idé: Kanske borde "roligt" vara just sådana nyttiga tankar?

Inga kommentarer: